PATATESLİ DİLİM BÖREK


MALZEMELER

1 kg yufka (6 adet)
8 adet patates (orta büyüklükte)
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 tutam maydanoz
Pul biber
Karabiber

ÜZERİ İÇİN;
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu, susam

Tarifin yapılışını videodan izleyebilirsiniz. Youtube kanalıma abone olmayı lütfen unutmayın.




YAPILIŞI

  1. Patatesleri haşlayıp soğuduktan sonra karıştırma kabına alıp, içerisine sıvı yağ ve sütü katıp blenderden çekip püre haline getiriyoruz.
  2. Ardından maydanoz, tuz ve baharatları katıp karıştırıyoruz.
  3. Her yufkayı tek tek serip, her yufkanın arasına hazırladığımız harçtan koyuyoruz.
  4. En üst katına da koyulduktan sonra rulo haline getirip buzdolabında 2 saat kadar bekletiyoruz.
  5. Dinlenen böreği dolaptan çıkarıp ekmek dilimi gibi dilimleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  6. Üzeri için; yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu bir kapta çırpıyoruz ve dilimlediğimiz böreklerin üzerine sürüyoruz.
  7. Çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.   


Anlatımlı yapılışı için: https://www.youtube.com/watch?v=T18sp2wVzXs&t=1s

Denediğiniz tariflerimizi bize facebook ve instagram sayfamızdan bizlere ulaştırabilirsiniz.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011167597665
https://www.instagram.com/lezzetler.nefis/

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HAZIR YUFKADAN ÇITIR ÇITIR KRUVASAN BÖREK - PEYNİRLİ BÖREK

FIRINDA CİĞER TARİFİ

EVDE WAFFLE YAPIMI