PATATESLİ DİLİM BÖREK
1 kg yufka (6 adet)
8 adet patates (orta büyüklükte)
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 tutam maydanoz
Pul biber
Karabiber
ÜZERİ İÇİN;
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu, susam
Tarifin yapılışını videodan izleyebilirsiniz. Youtube kanalıma abone olmayı lütfen unutmayın.
YAPILIŞI
- Patatesleri haşlayıp soğuduktan sonra karıştırma kabına alıp, içerisine sıvı yağ ve sütü katıp blenderden çekip püre haline getiriyoruz.
- Ardından maydanoz, tuz ve baharatları katıp karıştırıyoruz.
- Her yufkayı tek tek serip, her yufkanın arasına hazırladığımız harçtan koyuyoruz.
- En üst katına da koyulduktan sonra rulo haline getirip buzdolabında 2 saat kadar bekletiyoruz.
- Dinlenen böreği dolaptan çıkarıp ekmek dilimi gibi dilimleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Üzeri için; yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu bir kapta çırpıyoruz ve dilimlediğimiz böreklerin üzerine sürüyoruz.
- Çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Anlatımlı yapılışı için: https://www.youtube.com/watch?v=T18sp2wVzXs&t=1s
Denediğiniz tariflerimizi bize facebook ve instagram sayfamızdan bizlere ulaştırabilirsiniz.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011167597665
https://www.instagram.com/lezzetler.nefis/
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder